Նորություններ

Սուրճի  հատկություններից

Սուրճի հատկություններից

04.03.2015

Սուրճն օգնում է նվազեցնել ցրված սկլերոզի առաջացման ռիսկերը: Սա է ամերիկացի գիտնականների հետազոտության արդյունքը: Ըստ Ջոն Հոփքինսի անվան Բալթիմորի համալսարանի բժշկական ֆակուլտետի մասնագետների եզրակացության՝ նման ռիսկերից խուսափելու համար հարկավոր է օրական ամենաքիչը չորս բաժակ սուրճ խմել: Գիտնականները նման եզրակացության են եկել անկախ 2 հետազոտությունների արդյունքները համադրելու միջոցով: Դրանք իրարից անկախ անցկացվել էին Շվեդիայում և ԱՄՆ-ում: Նրանք պարզել էին նաև, որ սուրճը ուղեղի բջիջները պաշտպանում է ոչ միայն սկլերոզից, այլև՝ Փարկինսոնի և Ալցհայմերի հիվանդությունների ռիսկերից:

Comments are closed.