Նորություններ
Դառը շոկոլադի դրական և բացասական կողմերը
25.04.2022
Բազմաթիվ հայտնի սննդաբաններ վստահեցնում են, որ դառը շոկոլադն իջեցնում է սթրեսի մակարդակը եւ բարելավում սրտի առողջական վիճակը։
Նրանք նշում են, որ դառը շոկոլադն օգտակար է հակաօքսիդանտներով և ֆլավոնոիդներով հարուստ կակաոյի բարձր պարունակության շնորհիվ։ Այդ բաղադրիչը բարելավում է սրտի արյան շրջանառությունը, իջեցնում զարկերակային ճնշումը եւ նվազեցնում թրոմբների առաջացման վտանգը։
Բացի այդ, չափավոր քանակության դառը շոկոլադի օգտագործումը նվազեցնում է ուղեղի կաթվածի առաջացման վտանգը, սթրեսի եւ տագնապայնության մակարդակը, կանխում սրտի հիվանդությունները,օգնում ազատվել դեպրեսիայից։
Այս ամենին զուգահեռ չպետք է մոռանալ, այն նաև կարող է բացասական ազդեցություն ունենալ արյան մեջ շաքարի մակարդակի եւ կազմվածքի վրա։















